Wszystko zaczęło się w Lublinie – Półmaraton na szóstkę! Do 30.04 opłata 70 zł.

Dobra organizacja, popularność, idea przez duże „I”. Klimat wschodu i serdeczność ludzi to wszystko poczujesz 2 czerwca podczas 6. PKO Półmaratonu Solidarności. Wpisz nasz bieg w swój kalendarz sportowy. Czy o nas słyszałeś?

Jest dużo argumentów przemawiających za tym, aby wziąć udział w organizowanej przez nas imprezie sportowej. Bieg jest trudny technicznie, ale nieekstremalny. Wkładając maksimum wysiłku i umiejętności możesz dotrzeć do mety. To impreza o niepowtarzalnym charakterze, w którym możesz pozostawić swój ślad.

Czy wiesz, że to właśnie w Lublinie 100 lat temu wszystko się zaczęło? To w tym mieście z początkiem listopada 1918 r. powstał I Rząd Tymczasowy, a w 1980 r. w lipcu stąd ruszyła lawina potężnego buntu społecznego, która dała wolność narodom Europy. Dlatego 6. PKO Półmaraton Solidarności upamiętnia tamte wydarzenia i pozostanie kultowym biegiem na zawsze.

Sprawdź swoje siły i daj od siebie sportowe serce!  2 czerwca szykujemy dla was wiele atrakcji, zadbamy o wasz komfort i bezpieczeństwo. Rozlosujemy wśród wszystkich zawodników specjalne nagrody Niepodległości. Musisz wiedzieć, że po prawej stronie Wisły nasz czerwcowy bieg jest jedyny w swoim rodzaju.

Zapisy do lubelskiego półmaratonu idą pełną parą i mimo że do 6. edycji biegu zostało jeszcze sporo czasu (2 czerwca br.) chętnych nie brakuje. Już dziś na liście startowej znajduje się  ponad 300 zawodników. Zapisy potrwają do końca maja (pod warunkiem, że wcześniej nie zostanie przekroczony limit opłaconych miejsc tj. 1000 osób).

Opłata startowa przy zgłoszeniach na 6. PKO Półmaraton Solidarności w dniach 1.02-30.04.2018 r. wynosi 70 zł.

Prawo bezpłatnego startu w półmaratonie, pod warunkiem zgłoszenia się do 30.04.2018 r. mają zawodnicy, którzy: ukończyli co najmniej 3 edycje PKO Półmaratonu Solidarności, zawodnicy, którzy w 5. PKO Półmaratonie Solidarności:  zajęli miejsca I-VI w klasyfikacji generalnej K + M oraz w klasyfikacji najlepszy zawodnik z Polski K + M, a także zwycięzcy nagrodzeni za I miejsce w kategoriach wiekowych K + M. Przewidzieliśmy bezpłatny start kobiet  które ukończyły 60 rok życia i mężczyzn powyżej 65 roku życia.

Udział w czerwcowych  zawodach to również okazja do tego, by otrzymać 20% rabatu na opłatę startową w 6. PKO Półmaratonie Solidarności dla posiadaczy kart: Lublin Rodzina Trzy Plus – Karta Rodziny Dużej i Świdnik Rodzina Trzy Plus – Karta Dużej Rodziny.

Jak się zapisać?

Najlepiej za pośrednictwem formularza zgłoszeniowego, który znajduje się na stronie: TUTAJ>>>

Partnerzy techniczni